off
  
 Articles>مقالات محيط زيست >مقالات محيط زيست

آلودگی رودخانه های " زرجوب " و " گوهر رود " رشت بیش از توان خودپالایی
آلودگی دو رودخانه مهم " زرجوب " و " گوهررود " که از وسط رشت عبور می کنند و نقش موثری در توسعه گردشگری و شکوفایی این شهر دارند متاسفانه بیش از توان خود پالایی بوده و به تعبیری از نفس افتاده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، این دو رود آلوده‌ترین رودخانه ها در سطح گیلان و حتی کشور هستند و بسیاری از بیماری های میکروبی را به‌طور مستقیم و غیرمستقیم گسترش می دهند.

گيلان و شهر رشت به عنوان مركز استان و قطب مهم گردشگری كشور با معضل زباله و فاضلاب كشاورزي، صنعتي و شهري مواجه است.




بازیافت فلزات


جدا سازي و بررسي شاخص آلودگي ميكروبي آب بر اساس ورود انواع فاضلاب در تالاب انزلي
خلاصه مقاله:

تالاب انزلي از جمله غني ترين تالابهاي داخلي مي باشد، كه تنوع اكولوژيك، تغييرات فصلي و غناي حيات وحش و آبزيان از تالاب، اكوسيستم منحصر به فرد و ويژه اي ساخته است كه آنرا در ليست تالابهاي با ارزش بين المللي قرار داده است . هدف از اين مطالعه، تعيين آلودگي مدفوعي آب تالاب، وجود كليفرمها در تالاب و رودخانه هاي ورودي و روگاها بوده است .
بررسي آلودگي طي يك دوره يكساله و نمونه برداري بطور فصلي و هر فصل يكبار انجام گرفت . آلودگي با روش توتال كانت و استاندارد تشخيصي كليفرمها MPN و كليد تشخيصي فاينگلد مورد بررسي قرار گرفت . ميزان آلودگي در تابستان بيشتر از بقيه اوقات سال بود . بدليل اينكه با افزايش درجه حرارت، محيط مناسبي جهت رشد باكتريها ايجاد مي گردد و غالباً هر چه درجه حرارت بالاتر رود ،اين فعاليت نيز بيشتر مي گردد و همچنين كاهش حجم آب در تابستان در افزايش آلودگي بي تاثير نبوده است . زمستان از كمترين ميزان آلودگي بر خوردار بوده كه كاهش دماي آب و هوا، به همراه بارندگي شديد و افزايش حجم آب از عوامل موثر كاهش ميزان آلودگي بوده است . بخش غربي تالاب كه بزرگترين بخش آن است از كمترين ميزان آلودگي بر خوردار بوده است . رودخانه پير بازار ( پسيخان ) و رودخانه هاي خروجي مانند شنبه بازار روگا و كانال موج شكن حجم بالايي از فاضلابهاي خانگي، كشاورزي و حيواني را در برداشته است .


كلمات كليدي:

تالاب، آلودگي، اشرشيا كلي، فاضلاب


[ لينک دايمي به اين صفحه: http://www.civilica.com/Paper-ICECRM03-ICECRM03_073.html ]


معرفی سيستم حرارتی گرمايش از كف


منطق حاكم بر غربالگري و انتخاب شاخص كيفيت ترجيحي آب رودخانه به منظور طبقه بندي كيفي منابع آب جاري
خلاصه مقاله:

روند صعودي رشد جمعيت و محدوديت منابع آبي قابل استفاده، لزوم توجه بيشتر به مديريت تـأمين و عرضـه آب را ايجاد مي نمايد . لذا يكي از مشكلات بررسي كيفيت آب در آزمايشگاه، مؤثر بودن تعداد زيادي پارامتر در آن مـي باشـد كه هزينه بر و وقت گير است . علاوه بر اين پس از حصول نتايج نمي توان كيفيت آب را بـا اسـتفاده از داده هـاي خـام و ميانگين گيري بدست آورد . بنابراين شاخص كيفيت آب راه حلي براي ارزيابي كيفي آب، با بكـارگيري داده هـاي خـام و همچنين روشي مؤثر و ساده جهت پهنه بندي آلودگي رودخانه و مقايسه كيفي رودخانه هاي مختلف مي باشد .
انواع شاخص هاي كيفي با توجه به تعداد پارامترها، نوع پارامترها، مقياس و طيف تغييرات از يكديگر تفكيك مي شـوند و نحوه رسيدن به فاكتورهاي وزني و توابع تبديل زير شاخص ها و همچنين ساختار رياضي در هر روش متفاوت اسـت . در هر روش نتايج حاصل از اندازه گيري پارامترهاي كيفي آب پايه و اساس كار شاخص كيفيت آب را تشكيل مي دهـد كـه بسته به نوع شاخص و اهداف آن، پارامترهاي دخيل در شاخص ها متفاوت هستند و با توجه به آنكه هدف اصلي انتخاب شاخص برتر، طبقه بندي كيفي آب رودخانه ها و مقايسه كيفيت آب رودخانه هاي مختلف با يكديگر مي باشـد لـذا معيـار اصلي در انتخاب شاخص، قابل كاربرد بودن آن در هر شرايط و منطقه اي است .


كلمات كليدي:

شاخص - كيفيت آب – رودخانه




نگاهی تصویری به مدیریت رخدادهای مخرب زیست‌محیطی در فاجعه تسونومی ژاپن 11/مارس12011
نحوه مقابله و مدیریت رخدادهای زیست‌محیطی، ابعاد حادثه و سرعت پیشرفت اقدامات

تصاویر از خبرگزاری رویترز ارائه گردیده است.
  
off
Login
Username

Password

Remember Me



Not a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
_
Site language

Please select Your language



after selection site will reload automatically
_

Copyright © 2005
Designed by kms.co.ir